Login:
Hasło:
   Strona startowa      O projekcie      Regulamin      Lista rankingowa      Uczestnicy      Plan szkolenia      Kontakt  

Strona: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16

Dwie pieczenie na jednym ogniu

Opublikowano: 25-02-2011

Robiąc dwie rzeczy jednocześnie, oszczędzamy czas i energię. Oszczędność energii jest kluczowa w trosce o środowisko. To przekonanie kierowało projektantem, który stworzył Eco Cook. Francuz, Kechenyi Camille, odkrył sposób na to, jak oszczędzić energię i wodę w czasie gotowania. Camille stworzył garnek, Eco-Cook, z kilkoma mini-garnkami, w którym jednocześnie możemy ugotować kilka rodzajów warzyw. Mniejsze garnki przypominają swym wyglądem cedzaki, które umieszcza się na brzegu dużego garnka. Minusem wynalazku jest to, że woda jest wspólna dla wszystkich gotujących się w nim potraw, dlatego warzywa trzeba dobrać tak, aby ich smaki i zapachy mogły się pomieszać. Nie zaleca się gotowania np. makaronu wraz z fasolką. Zrezygnowanie z kilku garnków na rzecz jednego pozwoli zaoszczędzić czas, wodę i prąd. Ten mały wynalazek pomaga oszczędzać energię na wielką skalę.



Newsletter
PTH Technika sp. z o.o.