Login:
Hasło:
   Strona startowa      O projekcie      Regulamin      Lista rankingowa      Uczestnicy      Plan szkolenia      Kontakt  

Strona: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14 , 15 , 16

Ekologiczna kuchnia przyszłości

Opublikowano: 17-03-2011

Już wkrótce w każdym samowystarczalnym domu może znajdować się ekologiczna kuchnia. Dziś ekologia w kuchni to energooszczędne sprzęty AGD, segregacja odpadów, stosowanie ekologicznych środków czystości, a także kupowanie żywność ekologiczna. Ekologiczna kuchnia (Ekokook) wg pomysłu francuskich projektantów to kombinat kuchenny, który służy do przygotowywania posiłków, pozwala w ekologiczny i skuteczny sposób zarządzać organicznymi i nieorganicznymi odpadami, daje możliwość przemyślanego gospodarowania wodą. Do przetwarzania odpadów służą trzy pojemniki, na odpady organiczne, nieorganiczne i płyny. Odpady organiczne przerabiane są na kompost. Płyny przerabia się na wodę zdatną do podlewania ogrodu. Pojemnik do przetwarzania odpadów nieorganicznych zawiera brykieciarkę do papieru i kartonu, urządzenie do zgniatania puszek i plastikowych butelek oraz rozdrabniacz do szkła. Francuska ekologiczna kuchnia skupia wszystko, co potrzebujemy w jednym miejscu. Oszczędza naszą energię (nie musimy biegać między sprzętami), przestrzeń i wodę – do 15 litrów dziennie. Może kiedyś właśnie tak będzie wyglądała Twoja kuchnia.



Newsletter
PTH Technika sp. z o.o.